پتینه کاری روی دیوار

در میان کارهای هنری، جایگاه پتینه به وضوح مشخص و انکار ناپذیر است. به همین دلیل هم هست که از این هنر در فضاها و المان های مختلفی استفاده می شود، از ساده ترین وسایل و مجسمه ها گرفته تا حتی دیوار و بسیاری دیگر از سطوح. در این مطلب تصمیم داریم که به طور مشخص در رابطه با پتینه کاری روی دیوار صحبت کنیم و شما را با این هنر بیشتر آشنا نماییم.
پتینه کاری در واقع به هنری گفته می شود که با کمک رنگ و همین طور ابزار نقاشی، موجب ساخت جلوه ای کهنه و فرسوده می شود. برای استفاده از این تکنیک تقریبا می توان گفت که محدودیت خاصی در متریال سطوح وجود ندارد، چرا که می توان از آن بر روی اجسام چوبی، فلزی، سنگی، مسی و… استفاده نمود.
از این تکنیک می توان برای تمامی وسایل تزئینی، اجسام و یا حتی سطوحی مانند دیوار استفاده کرد. نکته ای که در رابطه با پتینه کاری وجود دارد آن است که در این تکنیک، رنگ های دکوراتیو تیره و روشن به گونه ای کار می شوند که می توانند بافت های نازکی را به شکل زنگ زده و یا پوسیده نمایان کنند. این بافت ها می توانند مات و یا ترک خورده نیز باشند.
پتینه دیوار
همان طور که اشاره شد، پتینه کاری برای وسایل و سطوح مختلفی قابل اجرا خواهد بود، به همین دلیل هم داشتن پتینه ای زیبا بر روی دیوار می تواند وسوسه کننده به نظر برسد. در نتیجه دور از ذهن نیست که پتینه کاری روی دیوار را بسیار محبوب و رایج بدانیم.
پتینه کاری روی دیوار باعث می شود که شما بتوانید دیواری دکوراتیو را در خانه تان طراحی نموده و از آن به عنوان نمایی جلوه گر و بسیار زیبا استفاده کنید. استفاده از پتینه کاری می تواند یا بر روی تمامی دیوارهای فضا به صورت سر تا سری استفاده گردد و یا یک دیوار تکی از منزل شما را به عنوان نقطه کانونی نمایش دهد. بهتر است که برای انتخاب رنگ، سبک و تکنیک پتینه روی دیوار خود به سبک کلی دکوراسیون منزلتان توجه داشته باشید تا در نهایت بتوانید فضایی متناسب و همخوان ایجاد کنید.
انواع تکنیک های پتینه روی دیوار
فرآیند پتینه کاری روی دیوار با تکنیک های بسیار متفاوتی صورت می گیرد که هر کدام از آنها می توانند با توجه سلیقه شما و همین طور فضا و سبکی که در دکوراسیون منزلتان دارید انتخاب شوند. در ادامه برخی از تکنیک های هنر پتینه بر روی دیوار که در گالری عسل نیز آموزش داده می شوند را برایتان معرفی خواهیم کرد.
بافت برجسته
انجام بافت برجسته یا خمیری، تکنیکی از پتینه است که در آن با کمک یک خمیر مخصوص، حجمی شکل گرفته و بر روی دیوار اجرا می شود. یکی از ویژگی های مثبت این تکنیک آن است که خاصیت بافت پذیری و ضخامت پذیری بالایی دارد. در کنار این نیز برای خشک شدن سطوح این نوع از پتینه به زمان خیلی زیادی احتیاج نخواهید داشت.
نما چوب
پتینه کاری طرح و نما چوب به عنوان یکی از هوشمندانه ترین انواع پتینه کاری بر روی دیوار شناخته می شود که معمولا جایگزین سقف های کاذبی می شود که کناف آنها به شکل الوارهای چوبی طراحی شده اند. در چنین شرایطی با یک انتخاب درست می توانید هزینه به مراتب کمتری را نیز پرداخت کنید.
استنسیل با مواد
استفاده از استنسیل با مواد، هزینه به مراتب پایین تری نسبت به سایر روش ها دارد و می تواند گزینه ایده آلی به عنوان جایگزین کاغذ دیواری به حساب آید. شما می توانید با کمک شابلون هایی با طرح های متنوع و متفاوت، دیوار منزل خود را به زیباترین شکل ممکن طراحی نمایید.
نما آجر
پتینه کاری به روش نما آجر، تکینکی است که می تواند فضای خانه شما را به شدت تحت تاثیر خود قرار دهد. در این روش، شما می توانید پوسته ای از رنگ، بافت و ساختار را به دیوار خانه تان ببخشید. استفاده از این تکنیک، هم می تواند به صورت سر تا سری بر روی تمامی دیوارها صورت گیرد و هم اینکه تنها برای یک دیوار به عنوان نقطه کانونی اجرا گردد.
آمبره
آمبره را می توان به عنوان یکی از ترندهای مطرح تکنیک های هنری در سراسر دنیا دانست. استفاده از تکنیک آمبره در پتینه روی دیوار نیز همانند سایر روش های آمبره به صورت رنگ آمیزی تدریجی صورت می گیرد. شما می توانید در این تکنیک از طیف گسترده رنگ ها استفاده کنید. این سبک با یک رنگ در یک نقطه شروع می شود و با گذر از فام های مختلف در نهایت به رنگ جدیدی منتهی می گردد.
سیلکی
اجرای سیلک و استنسیل از دیگر تکنیک های پتینه بر روی دیوار است که شامل پردازش رنگ ها نیز می شود. از این روش می توان بر روی دیوار و یا تابلو استفاده نمود و آن را با کمک مواد مشخصی، به بافتی مشابه پارچه سیلک، همراه با نقوش، تبدیل کرد.
نما سنگ
پتینه نما سنگ هم انتخاب مقرون به صرفه ای است که در عین حال به لحاظ برخورداری از تنوع بسیار بالا می تواند دست شما را نیز در انتخاب باز بگذارد. این نوع از پتینه شامل مدل های مختلفی همچون پتینه سنگ امپرادور، سنگ مرمر، سنگ ورده، سنگ تراورتن و… می شود که طبیعتا هر کدام تکنیک مخصوص به خودشان را نیز خواهند داشت.
ورق طلا
استفاده از پتینه ورق طلا بر روی دیوار، فضای خانه شما را بسیار لوکس و مجلل می کند. توصیه ای که برایتان داریم این است که از این تکنیک، تنها برای یک و یا دو دیوار خانه استفاده کنید، چرا که استفاده سر تا سری آن جذابیت و زیبایی ورق طلا را کاهش خواهد داد.
بافت پتینه
بافت پتینه به شما کمک می کند که برجستگی و نقوش مختلفی را بر روی دیوار منزل خود طراحی و اجرا کنید. به خاطر داشته باشید که متریال و وسایل به کار رفته در این روش تنوع بالایی دارند و می توانند در چگونگی انجام بافت پتینه بر روی دیوار منزل شما تاثیرگذار باشند.
طرح های لابی
طرح های لابی پتینه به لحاظ ظاهر لوکس و مجلل خود غالبا برای فضاهایی همچون سالن اجتماعات و یا لابی مورد استفاده قرار می گیرند.
دیدگاهتان را بنویسید